Tuesday, October 16, 2012

-nak jadi agen dropship-


apa itu dropship?? 


dulu saya pun tak tahu apa itu dropship..tapi lepas dah meniaga online ni, belajar2 lah dari kesilapan dan pengalaman. hihihi 


Dropshipping merupakan teknik pengurusan rantaian pembekal di mana penjual tidak menyimpan stok tetapi memindahkan pesanan pembeli produk kepada pembekal untuk tujuan pembungkusan dan penghantaran produk terus ke alamat pembeli.


paham? meh tengok gambar ni...




tengok contoh gambar ni..

Situasi Bisnes Konsep Dropshiping:

Pihak penyedia servis dropship akan memberikan anda akses kepada produk dengan harga borong. Sebagai contoh, harga borong sehelai baju ialah RM31.00 + RM7.00 kos penghantaran.
Anda menjual baju tersebut di Facebook dengan harga pasaran yang mampu anda jual. Sebagai contoh, anda menjual baju yang dengan harga pasaran iaitu RM50.00 + RM7.00 kos penghantaran. Pelanggan membuat pembayaran sebanyak RM57.00 kepada anda sedangkan anda hanya perlu membuat pembayaran sebanyak RM38.00 sahaja kepada pihak dropship untuk baju tersebut.
Dalam situasi perbezaan harga inilah keuntungan anda. Dalam contoh yang diberikan, anda berjaya memperolehi untung sebanyak RM57.00 - RM38.00 = RM19.00! Cukup mudah.


senang kan?

Bisnes dropship ini amat sesuai untuk semua golongan tidak kira anda seorang pelajar, penganggur, suri rumah, pekerja sepenuh masa mahupun seorang pesara. Ini adalah kerana perniagaan dropship ini:
  • Tidak melibatkan modal.
  • Tidak perlu menyimpan stok.
  • Tidak perlu menyewa kedai mahupun menggaji pekerja.
  • Risiko perniagaan ini amat rendah.
  • Tidak perlu menghabiskan masa yang banyak.
  • Boleh dilakukan secara sambilan atau sepenuh masa.
  • Amat senang dan mudah diuruskan!
untung tak banyak?? nak untung banyak kene keluar modal banyak lah kan..kalau nak untung banyak jadi agen dropship ni kene lah rajin promosi barang, makin banyak barang jalan, banyak lah untung anda...

lagi sekali saya tunjukkan cara2 dropship bekerja ye..
  1. promosi barang dari supplier kat FB atau blog2 atau rakan opis atau sedara mara.(pastikan supplier tahu anda agen dia)
  2. ade pembeli nak beli barang, just PM atau telefon supplier cek stok ade ke tak, jika ada, bagi detail pembeli sepeti alamat pembeli, barang apa, size, kuantiti.
  3. dah comfirm barang ada stok, buat pembayaran kepada supplier, bila supplier dah terima,supplier akan pos kan barang.
  4. siap..!! anda dah dapat untung anda. xperlu beli stok, xperlu pergi pos laju, xperlu pk banyak..
jika anda berminat nak jadi agen dropship saya sila email saya di rezekischadua@yahoo.com ye dan folow blog niaga saya di http://rezekischadua.blogspot.com/ . blog ni masih baru, so banyak lagi barang tak update, lepas ni saya akan update lagi banyak ye...

p/s: saya tidak mengenakan yuran kepada agen dropship saya. email  saya jika berminat..


8 comments:

Syakila qaseh said...

salam...saya berminat nk join dropship...share sis...

Anonymous said...

Sy brminat nk join dropship .mcm mana ye

Anonymous said...

slm ..sy berminat nk jd agen dropship..pm

Anonymous said...

slm..sya berminat nk jadi agent dropship,,camner yer..pm

Anonymous said...

Sy pon berminat nk jd agen.dropship ni.pls wassap 010-2146601.thnks

Anonymous said...

salam berminat nk buat dropship..boleh tolong share x??

Iktiar~Qaisarah said...

Saya berminat whatsup 0173540747

Iktiar~Qaisarah said...

Berminat 0173540747