Monday, March 3, 2014

kemasukkan murid tahun 1 pada 2016

Salah satu benda yang merunsing kan oleh seorang ibu ADALAH tempat sekolah anak atau pengasuh anak.. hahahaha

Dah boleh fikirkan kat mana nak sekolah kan anak tahun 1 nanti sekarang.

yang buat aku dilema, aku duduk dengkil, keje di putrajaya. So aku rasa lebih senang kalau anak sekali jalan dengan aku nak ke kerja. Aku nak sekolah kan anak aku di putrajaya.

Aku keluar rumah pagi pukul 6.20 sampai opis pukul 7, jadi aku rasa baik aku sekolah kan anak aku di putrajaya, tengahari nak amik pun senang dan dekat.

kalau keluar lambat pulak, sudah tentu jem dan parking dah penuh.. putrajaya tak de masalah lain, parking...parking... parking... errmmm...

aku try usya2 cara2 nak daftar online. dia memerlukan bil semasa untuk tengok alamat rumah. Dah tentu aku gagal sebab duduk luar putrajaya.

ada tak ibu2 mengalami benda macam ni? boleh ke kite buat rayuan untuk sekolah kan anak kite berdekatan dengan tempat kerja kita?

6.20 kuar rumah, nak anta anak pukul berapa? 6.30??? adoii la...


-------ok masalah selesai... terima kasih kepada yang menolong memberi maklumat----




4 comments:

WaWa_EzRiLL said...

Setel masalah.. wawa bab2 ni dah khatam ('',) dont worry dear.. benda kecik je ni..

Nor Azura Mohamad said...

Dib.. aku dah ty mbr aku. Dia kata boleh lah.. dlm permohonan online tu mention nak urus anak waktu tghr.. bagi sekali alamat opis..

Anonymous said...

mcm mana caranya ye? tlg sy pls... sy pun tgh pening ni. sy pun tgl jauh. sy di nilai n keje di putrajaya. stiap hari b4 6.30 mmg kena kluar dah. bila dngr anak darjah 1 thn 2016 dah kena daftar mulai tahun ni mmg sy sgt risau. sy rasa agak 'ngeri' bila ada klausa di situ.. kalu ltk address selain address rumah ie. office or tadika mrk akan reject. aduh.. kena call pej pelajaran dulu ke?

apple_lady said...

sis di atas, saya pun belum daftar lagi.. perlu gi laman web sini http://apps.moe.gov.my/sppm/ untuk daftar online utk sekitar putrajaya, tapi kemasukkan darjah satu tahun 2016 belum buka.. pernah juga telefon, dia kata awal tahun depan baru buka untuk daftar, tapi kite kene gak selalu cek takut terlepas pandang...

pasal boleh ke letak alamat opis, saya belum try lagi, tapi dengar2 sekolah presint 16 kat warisan tu je utk org luar, saya pun target situ je, dekat juga dengan opis..

so pape nanti boleh je call no kat web tu..