Friday, September 14, 2012

baby lagi besar ikut ukuran scan...


haaaa...takut tak tajuk aku arini..hihihi
tadi pegi appoimnt scan..dtg semata2 nak scan, tu lah klinik kerajaan yg penuh
scan appoimnt...adoii..
dtg awal pukul 7.30 org no 5... tapi pukul 8.30 no org pertama baru start panggil..
org bilik lain dh 2 3 org dah keluar masuk..

errmmmm... dh la xmakan lagi, rasa nak pitam pun ada..
seb bek ada wifi..ekekeke
scan2.. doktor buat muka pelik kat aku..
" kenapa baby besar ni?" ahhaha besar ek?
ikut ukuran scan due 22hb 1 2013...
ikut period aku yg ingat2 lupa tarikh last period sebab jenis x tik kat kalender tarikh period, doktor bg due ikut tarikh last period yg aku ingat 1/2/2013..

mana satu nak ikut ni..awal 10hari gak tu...xpelah awal, xnak lambat, kang kene induce..hihihihi
so kene berjaga2 lah tarikh area2 tu...
baby ok, aktif, uri la kat bawah sikit..

doktor tanya anak first berat berapa? aku boleh jadi blurrrr aku pegi cakap "20.5" doktor buat muka pelik..nurse kat luar dgr aku ckp dh gelak2..hahaha aku punya la malu..hahah gelak sekali..2.5kg lah...!! 
asal la sengaL sngt aku ni..banyak sgt memikir gak nyerr..

next appoimnt scan 28week plak dgn minum air gula..grrrrrr..
harap2 clear lagi... cuma berat badan kene control..

lepas ni setiap malam makan biskut jelah, kalau anak tendang2 dalam perut buat xtau jelah..hahahah (boleh ker?)

gambar scan xsempat nak masukkan lagi, nanti2 lah ye...bukan nampak ape pun, nampak bulat kepala je..
ade rezeki boleh buat scan 3D...errmm..

barang baby? emm langsung xbeli apa2 pun lagi.. dah 5 bulan ni..
ape nak beli? mana nak start?
rasa brg scha pun ade lagi leh pakai, takat yg kecik2 je...

ok lah...doakan semua nye selamat pejam celik pejam celik dah bulan 1, tgk lah nanti...rrrrr..seraaammm...


2 comments:

pijot said...

ahaha...bby nk kuar 1 february..sama dgn aunty pijot.leh celeb sama2 n cuti HARI WILAYAH sama2...ihihi

apple_lady said...

aah..kalau boleh nak 1/2 jugak..sama besday umi..hihihi kalau dapat..kalau awal, biar lah 13/1/2013..ahahaha..gatal kan.. bleh plak pilih2 tarikh...